Sală de demonstraţii (nursing)

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Onești își propune ca în fiecare an să ofere societății românești, asistenți medicali generaliști foarte bine pregățiți atât din punct de vedere teoretic cât și practic.

Acest lucru a fost și este posibil datorită  dascălilor acestei școli, oameni minunați cu o pregătire atent clădită și o capacitate deosebită de a transmite mai departe, cu dăruire,tainele acestei meserii.

Totodată calitatea asistenților medicali generaliști formați în această școală reprezintă o dovadă a procesului instructiv – educativ de calitate și a multitudinii de mijloace moderne de instruire care creează un mediu real, apropiat de cel din spitale pentru demonstarea orală sau simulată a tehnicilor și investigațiilor de bază  în îngrijirea bolnavilor.

Sala de demonstrație ,prezintă o importanță deosebită pentru noi, viitorii asistenți medicali. Este o încăpere primitoare, luminoasă dotată cu toate echipamentele și instrumentele necesare, începând cu manechinele (copil, adolescent, adult), patul medical prevăzut cu saltea și lenjerie din bumbac, pernă, pătură, masa de tratamente, aparat pentru medicamente, targă pentru transportul pacienților, pătuț pentru sugari, coviltir, stativ pentru perfuzii, dulap pentru instrumentarul medical: seringi, ace, branule, catetere, perfuzoare, transfuzoare, termometre, tensiometre și tot ceea ce este necesar pentru acordarea îngrijirilor în condiții optime.

Deasemenea sala este prevăzută și cu mijloace tehnice, audio – video reprezentate de calculator, videoproiector, cameră video, cameră photo, întotdeauna utile pentru a demonstra calitatea procesului educativ prin activitățile propuse și desfășurate de elevii și profesorii acestei școli și pentru a descoperi prin intermediul imaginilor frumusețea, dar şi responsabilitatea pe care o impune această meserie.

Nelipsite din sala de demonstrație sunt mesele de curs „ajutor” pentru notarea noilor informații precum și suportul de transmitere a acestora, tabla, ce face parte din prima generație a mijloacelor de învățământ,  dar mult îmbunătățită în zilele noastre prin înlocuirea cretei cu marker-ul.

Pentru evitarea aparaiției diferitelor accidente sau incidente în timpul efectuării tehnicilor de nursing și a altor activități desfășurate în sala noastră de demonstrație, sunt respectate cu strictețe de către  elevi normele de securitate și sănătate în muncă, instituite cu responsabilitate de conducerea școlii în colaborare cu cadrele didactice, membri ai comisiilor metodice de nursing şi medicină generală.

Descarcă PDF-ul “Norme de securitate şi sănătate în muncă privind activitatea din sălile de demonstraţii”